понедельник, 24 февраля 2020 г.

Міжнародний день рідної мови

21 лютого представники всіх націй і народностей відзначають Міжнародний день рідної мови. Це відносно молоде свято: до календарів усього світу воно увійшло тільки в 1999 році. Урочисте святкування цієї визначної дати відбулося і в Марганецькій ЗОШ I -III ступенів №3.
До відзначення Міжнародного дня рідної мови долучилася вся шкільна родина. Учні провели флешмоб «Бринить - співає наша мова, чарує, тішить і п‘янить», під час якого читали вірші про українську мову.

Кожен бажаючий зміг сфотографуватися у фотозоні «Рідна мова». Цікаві ребуси та висловлювання про мову змогли розгадати найкмітливіші.
Результати вікторини «Найкращий знавець рідного слова» у 5-7 класах засвідчили, що учні глибоко шанують мову та прагнуть удосконалювати свої знання з різних розділів мовознавчої науки. Мова – запорука існування народу, нації. Нашому поколінню випало складне і відповідальне завдання – відродити українську мову, українську державність, націю. І ми повинні твердо усвідомити, що це – наш святий обов’язок, і за нас цього ніхто не зробить.

Комментариев нет:

Отправить комментарий